Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Internet v rodině

internet - Obálka

Anotace

Kniha Internet v rodině má posloužit jako pomůcka všem začínajícím uživatelům, kteří by si rádi pořídili internet, ale zatím mají jen malou představu, jak by jej mohli využít, nebo již internet nějakou dobu používají, ale neumějí se v obrovském množství nabízených informací dobře orientovat.

Kniha vychází z toho, že doba, kdy byl internet výsadou podivínských vědců a několika málo desítek vyvolených jedinců, je dávno pryč. Dnes si již Internet vydobyl své pevné místo mezi moderními médii určenými pro nejširší veřejnost. Internet proniká nejen do škol a malých firem, ale stále častěji i do domácností, kde se stává zdrojem zábavy i informací.

Právě proto má tato kniha v patnácti kapitolách ukázat čtenářům, jaké jsou možnosti internetu a jak je možné využít jej v každodenním životě. Obsahuje základní informace o tom, co všechno je možné na internetu najít, ale i o tom, jak postupovat při vyhledávání těchto údajů.

Úvod knihy je věnován naprostým základům, které by měl každý uživatel internetu znát. Čtenáři se dočtou něco málo o tom, co to vlastně internet ve skutečnosti je a jak vznikl. Dozví se, co všechno budou potřebovat pro práci s internetem a jak se k němu připojit.

Po tomto úvodu již následují první kroky směrem k praktickému využití internetu. Jsou zde popsány výhody elektronické pošty i to, jak ji používat. Další kapitoly pronikají hlouběji do světa internetu. Čtenáři zde uvidí, kde hledat například informace o úřadech a institucích, naučí se přečíst si elektronickou obdobu oblíbených novin a časopisů. Uvidí, jak pomocí internetu mohou prodat starý vůz a koupit si nový. Zjistí, kde je možné vyhledat tip na nedělní výlet nebo vlakové či autobusové spojení. Ženy jistě ocení možnost zjistit, zda je jejich oblíbený klobouk stále ještě v módě nebo co uvařit k nedělnímu obědu.

Pro své děti pak pomocí této knihy mohou najít vhodnou střední nebo vysokou školu, případně náměty na využití volného času.

Díky knize se naučí pomocí internetu posílat zprávy na mobilní telefon, poslouchat rozhlas a telefonovat. Ale také jak se pomocí internetu spojit se svými přáteli a povídat si s nimi a spoustu dalších užitečných i zábavných informací.

Jak je vidět, kniha je určena všem začínajícím uživatelům internetu, zejména těm, kteří se teprve chystají učinit ten první krok do světa webových stránek, e-mailových zpráv a všeho ostatního, co s internetem souvisí. Právě jim by měla kniha posloužit jako rádce a pomocník ve chvílích, kdy se jim bude zdát, že je pro ně celosvětová počítačová síť příliš spletitá a že se v ní musí každým okamžikem ztratit.

Ovšem na své si přijdou i ti, kteří již internet obsluhovat dovedou, ale ještě na něm neumí dostatečně efektivně zjistit potřebnou informaci.

Kniha je rozdělena do několika tematických částí, které jsou postupně určeny všem věkovým kategoriím a ocení je muži i ženy.


Ohlasy čtenářů

 

Vyhledej