Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Naučte se Java ME

Naučte se Java ME - Obálka

Základní informace

Autor: Qusay H. Mahmoud
Název originálu: Learning Wireless Java
Nakladatelství: O'Reilly
Rok vydání originálu: 2002
Rok vydání překladu: 2003

Anotace

Až donedávna byli vývojáři programů v jazyku Java omezeni na aplikace pro stolní a střediskové počítače. Od chvíle, kdy Sun představil platformu Java 2 Micro Edition), však mohou vyvíjet své aplikace i pro zatížení s omezenými zdroji, tj. pro zařízení s malou pamětí a pomalým procesorem - např. mobilní telefony. Nová technologie je schopna přinést skvělé aplikace v Javě i do jejich světa.

Tato kniha vás rychle (a dobře) naučí pracovat s platformou J2ME. Seznámí vás s konfigurací CLDC (Connected Limited Device Configuration) a profilem MIDP (Mobile Information Devices Profile), které jsou určeny pro vývoj aplikací pro bezdrátová zařízení v čele s mobilními telefony, a ukáže vám, jak efektivně využívat možností odlehčeného sunovského virtuálního stroje KVM (Kilobyte Virtual Machine). Naučí vás základy tvorby MIDletů, vysvětlí vám, jak se připojit na internet prostřednictvím Generic Connection Framework, předvede, jak vytvářet nízkoúrovňové a formulářové uživatelské rozhraní a představí vám systém pro správu trvale uchovávaných záznamů.

Tato kniha rozšíří vaše znalosti v nových oblastech:

  • Seznámí vás s architekturou J2ME a prostředím Java Wireless Toolkit.
  • Podrobně vysvětlí, jak se CLDC, MIDP a KVM odlišují od toho, na co jste zvyklí z Java 2 Standard Edition.
  • Naučí vás vytvářet grafické uživatelské rozhraní (GUI).
  • Předvede, jak využít Generic Connection Framework a HTTP k výměně dat s internetovými servery.
  • Ukáže, jak pomocí RMS (Record Management System) uchovat data mezi jednotlivými zapnutími zařízení.
  • Podrobně popíše, jak programy instalovat do telefonu či jiného zařízení.
  • Obsahuje i referenční přílohy popisující všechny balíčky a třídy CLDC a MIDP.

Qusay H. Mahmoud je nezávislý spolupracovník Sun Microsystems. Napsal řadu článků pro Java Developer Connection, v nichž vysvětluje J2ME včetně CLDC a MIDP. Na řadě mezinárodních konferencí na svých přednáškách předváděl, jak pracovat s J2ME. Je autorem publikace Distributed Programming with Java (Manning Publications).


Errata

Pokud se v knize objeví chyba, je to vždy nepříjemné. Pokud se však chyba objeví v tiráži, je to malér. Tato kniha je ovšem důkazem, že i to se může stát. :-) V této knize se vyskytla chyba v tiráži konkrétně u jména překladatele.


Ohlasy čtenářů

 

Vyhledej